Update: Schietpartij Blerick WEER drugsgerelateerd 

02 november 2017 - 16:10

Gistermiddag rond 13.30 uur maakten vermoedelijk twee schutters een einde aan het leven van de 22-jarige Ömer Köksal.

Update 16.10 uur:

De liquidatie van de 22-jarige Ömer Köksal had te maken met drugs, dat blijkt uit de toelichtingen die burgemeester Antoin Scholten (Venlo) en de politie vanmiddag gaven. De 21-jarige man uit Tegelen die werd opgepakt, zit nog steeds vast. Volgens de burgemeester heeft deze liquidatie niets te maken met eerdere incidenten, maar dat kan hij natuurlijk ook zeggen om de rust weer enigszins terug te laten keren.

Onrust

Direct na de liquidatie liepen de gemoederen hoog op bij voornamelijk Turkse bewoners van de wijk die heel toevallig, allemaal een dagje vrij hadden van hun werk.

De woedende menigte, opgehitst door berichten dat de daders zich mogelijk schuilhielden in een flatgebouw, groepeerden zich vervolgens voor het complex. Zij eisten dat de schutters naar buiten werden gehaald en keerden zich met man en macht tegen de politie.

 

Want dat doe je natuurlijk, wanneer je emotioneel bent. Dan beuk je gewoon in op hulpdiensten. Wat nou respect voor gezag? Welk gezag?

In de flat werd overigens na wat speurwerk geen enkele mogelijke dader aangetroffen. Wel is er een 21-jarige man uit Tegelen aangehouden in verband met de schietpartij. Wat zijn rol is, is nog niet bekendgemaakt.

Burgemeester Scholten, vermoedelijk bang voor een menigte Turken voor zijn deur, toont zich uiterst begripvol voor de angst en vooral woede die leeft onder de bewoners. Er komt daarom de komende tijd meer blauw op straat.

De schietpartij in het Limburgse dorp is al de vierde in acht maanden. De vorige drie waren volgens Scholten drugsgerelateerd.

Er is door buurtbewoner Hakim Karim gisteren om 18.00 uur een protestmars georganiseerd om het geweld in het dorp in te kunnen dammen. Volgens Karim doen politie en justitie veel te weinig om schietpartijen te voorkomen. "Wij als bewoners, wij zien het, wij voelen het. Het is gewoon niet meer veilig."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie