UPDATE: Dodental Vegas naar 58, aantal gewonden 515
Buitenland

UPDATE: Dodental Vegas naar 58, aantal gewonden 515.

Bij een countryfestival in Las Vegas opende een schutter met een automatisch wapen het vuur op de menigte. Daarbij vielen doden en tientallen gewonden. De politie van Las Vegas zegt een verdachte van de schietpartij te hebben uitgeschakeld.

UPDATE 18:06 uur: Het dodental door de schietpartij in Las Vegas is verder opgelopen. De politie meldt inmiddels dat er zeker 58 doden zijn gevallen en 515 gewonden, waarvan zeker twaalf van hen nog in levensgevaar verkeren.

UPDATE 15.30 uur: De man die in Las Vegas lukraak op een menigte schoot, heeft zichzelf om het leven gebracht. Dat heeft de politie laten weten. Ook is duidelijk dat de man de beschikking had over zeker tien vuurwapens.

De man zou donderdag zijn intrek in het hotel hebben genomen van waaruit hij gisterenavond (plaatselijke tijd) het vuur opende op de bezoekers van een muziekfestival. Er vielen meer dan vijftig doden en ruim vierhonderd gewonden. De schutter is gevonden in een hotelkamer op de 31e verdieping van het Mandalay Bay Hotel.

UPDATE 12.41 uur: Het dodental is bijgesteld naar meer dan 50, het aantal gewonden is meer dan 200, meldt de politieDe naam van de dader is Stephen Paddock, een 64-jarige man uit een nabure stad, Mesquite. 

UPDATE 09.02 uur: Op een persconferentie heeft Sheriff Lombardo van Vegas gezegd dat er minstens twintig doden en meer dan honderd gewonden zijn. De dader is dood en werkte alleen. Zijn partner, Mary Lou Danley, wordt gezocht. De politie gaat op dit moment niet uit van terrorisme.

De politie drukt mensen op het hart uit de buurt te blijven en geen live beelden van de inzet van politie-eenheden te verspreiden.

De politie gaat ervan uit dat er niet meer schutters zijn.

Alle artikelen geladen. Overzicht →