Schijnveilig Amsterdam: explosief gevonden
Binnenland

Schijnveilig Amsterdam: explosief gevonden.

Hee, reaguurders! Blij om te zien dat u de gevolgen van de storm heeft overleefd. De nacht op een veldbedje op een van de vele Nederlandse treinstations doorgebracht? Kop op, het weekend staat voor de deur.

Goed, de waan van de dag dan. De Amsterdamse politie heeft vanmorgen een explosief aangetroffen in de Korte Leidse Dwarsstraat.

Maar Amsterdam is toch een lieve stad, met uitsluitend lieve mensen en een ge-wel-dige verbindingsfactor? In de bloemetjes- en bijtjeswereld van GroenLinks en D66-politica wel. In de wereld van de sloebers die de wijken en straten bevolken is dat wel anders. Zij worden geconfronteerd met anti-terreur maatregelen en allerlei propaganda over hoeveel de stad wel niet voor hen doet.

U ziet maar weer, men kan 100.000 betonblokken opwerpen, camera's ophangen, handhaving en politiepatrouilles het straatbeeld laten opfleuren. Het maakt niets uit. Er zijn nog 10.000 andere mogelijkheden voor het plegen van terreur. Een gestoord individu kan al die maatregelen dus in een klap overbodig maken. Er hoeft maar een verdwaalde ziel een bompakketje thuis in elkaar te knutselen en c'est ca.

Welk soort explosief er in de hoofdstad gevonden is, is onbekend. De politie wil er geen informatie over naar buiten brengen, in verband met daderonderzoek. Dat het hier niet om een kinderachtig iets gaat, blijkt wel uit de dreigingsbevestiging dat de Explosieven Opruimings Dienst heeft uitgevaardigd. Zelf een team van Forensische Opsporing is ter plaatse.

Het explosief is inmiddels wel onschadelijk gemaakt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →