Schimmelpenninck: 'Maak vliegtickets drie keer zo duur'

Schimmelpenninck: 'Maak vliegtickets drie keer zo duur' 

11 november 2021 - 15:10

De overheid moet veel meer een leidende rol pakken in het oplossen van de klimaatcrisis door bijvoorbeeld de vliegtickets drie keer zo duur te maken, dat zegt journalist Sander Schimmelpenninck tijdens het gesprek met Rutger Castricum in het programma De Klimaatkar.

Want als de overheid dat doet, "dan gaan er ook minder vliegtuigen". Maar is het niet zo dat je dan gaat krijgen dat reizen per vliegtuig iets alleen maar voor de elite wordt? "Ik vind het geen grondrecht om goedkoop te kunnen vliegen, dat vind ik gewoon niet", aldus Schimmelpenninck, die zelf wel vaak het vliegtuig naar Zweden pakt. "Dat is mijn zwakte, haha. Ik word daar vaak mee om de oren geslagen."

Schimmelpenninck zou graag willen zien dat de vervuiler gaat betalen. "Ik denk dat je moet wegblijven van persoonlijke verantwoordelijkheid bij het klimaatprobleem, want iedereen wil een aangenaam leventje lijden. Je moet gewoon een eerlijke prijs erop plakken." 

Hij vindt de slogan 'een beter milieu begint bij jezelf' dan ook onzin: "Een beter milieu begint bij verstandige leiders en een overheid die veel sturender ingrijpt in ons leven."

De nieuwe aflevering van De Klimaatkar gemist? Klik hier!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml