Schiphol introduceert gezichtsherkenning
Tech

Schiphol introduceert gezichtsherkenning.

Begin 2017 lanceert Schiphol een proef met gezichtsherkenning. Zo hoopt de luchthaven reizigers sneller te identificeren en naar de gates te loodsen.

Ook wordt een nieuw wifinetwerk geïnstalleerd voor gratis internet en elektronische wegwijzers, schrijft De Telegraaf naar aanleiding van een gesprek met Christiaan Hen, de innovatiemanager van Schiphol NeXt. De luchthaven viert vandaag tevens haar 100-jarig jubileum

"Het gaat erom de drukte beter te spreiden. Hightech volg- en ID-apps op smartphones gaan over een paar jaar de dienst uitmaken. Daarin staan persoonlijke gegevens om hen via slimme scans vliegensvlug langs checkpoints te voeren", aldus Hen.

Schiphol wil in 2018 de beste digitale luchthaven ter wereld worden. "We experimenteren met de zogeheten biometrische flow gekoppeld aan paspoort en instapkaart", zegt Hen. "De doorstroming kan zo sterk worden opgeschroefd."

Als het goed is blijven de poortjes straks open, tenzij het systeem zegt dat er iets niet in orde is. "Dan gaat het poortje dicht voor een extra check. Ook de securitysystemen gaan komend decennium een nieuwe moderne fase in."

Alle artikelen geladen. Overzicht →