Schiphol 'ontsnapt' aan vliegramp, OVV doet onderzoek 

03 april 2018 - 14:16

Schiphol is vorige week donderdag ontsnapt aan een vliegramp. Een vliegtuig maakte een doorstart maar op een andere baan had een ander toestel net toestemming gekregen om te vertrekken. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat de boel onderzoeken.

Want dit soort dingen zijn natuurlijk niet de bedoeling. "Een vliegtuig, dat bezig was met de landing op baan 18C, maakt op het laatste moment een doorstart. Een ander vliegtuig had kort daarvoor toestemming gekregen om op te stijgen van baan 24. Omdat het verlengde van beide banen elkaar kruisen, kwamen de vliegtuigen dicht bij elkaar", schrijft de OVV op zijn website. 

Volgens de OVV is sprake van een "ernstig incident". Sowieso is Schiphol wat dit betreft alles behalve volkomen veilig te noemen. Het aantal 'incidenten' zoals dit soort bijna-botsingen rijst de pan uit doordat er steeds meer wordt gevlogen vanaf de nationale luchthaven, dat een complex banenstelsel kent. De onderzoeksraad waarschuwde hier na een in april vorig jaar afgerond onderzoek al voor.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie