Schiphol wil man als nieuwe baas
Binnenland

Schiphol wil man als nieuwe baas.

Ho, stop de persen! Hoe dúrven ze? Nog geen dag na Internationale Vrouwendag komt het verschrikkelijke nieuws naar buiten dat Schiphol voor de vacature lid van de Raad van Bestuur op zoek is naar een MAN.

In de Raad van Bestuur zitten vier leden, twee mannen en twee vrouwen. Er gaat nu een man (Jos Nijhuis) weg, dus om de 'balans' te houden is Schiphol op zoek naar een geschikte kandidaat van het mannelijke geslacht om de vacature op te vullen. Ook al duurt dat misschien eventjes.

Maar wacht eens even! Is het niet zo dat mannen sinds jaar en dag een meerderheid hebben in de top van het bedrijfsleven? Wat is er mis met een keertje een vrouwelijke meerderheid? Is Schiphol dan zo'n prehistorische instelling waar vrouwen niet de dienst uit mogen maken?

'Schiphol doet al veel voor de vrouwenzaak'

Wij kunnen ons de woede van alle feministen van deze wereld al inbeelden. Maar voordat iedereen eerst op Twitter gaat huilen en zich dan met spandoeken en brandende fakkels bij de luchthaven gaat melden, legt een woordvoerder van Schiphol in De Volkskrant even uit dat er al veel gedaan is om vrouwen aan de top te krijgen: "Toen Nijhuis aantrad, bestond het bestuur uit vier mannen. Hij heeft daar twee vrouwen en twee mannen van gemaakt." 

Zal allemaal wel, maar de politiek heeft hier dus totaal geen boodschap aan. Minister Wopke Hoekstra (Financiën, de staat is met 70 procent grootaandeelhouder van Schiphol) mag zich alvast gaan opmaken voor een vragenvuurtje.

Alle artikelen geladen. Overzicht →