ZIEN: De professionaliteit bij VDL Nedcar 

05 september 2017 - 15:07

Wanneer we de website van VDL Nedcar even nakijken en we klikken op het kopje: 'Het Bedrijf' dan zien we het echt staan: "Een bedrijf dat bevolkt wordt door goeie mensen die hun vak verstaan en trots zijn een deel van VDL Nedcar te zijn". 

"Goeie mensen". Wat verstaat de autofabriek in het Limburgse Born daar eigenlijk onder? Wordt iedereen er zonder blikken of blozen aangenomen? Fact: Er werken in ieder geval bijna 4.500 mensen met 20 nationaliteiten.

Hoe goed sommige werknemers inderdaad blijken te zijn, komt naar voren uit beeldmateriaal dat ons is toegestuurd door een medewerker (naam bekend bij de redactie).

De toiletten op de afdeling 'final 3 en 4' zijn voorzien van enkele scherpe teksten. Teksten die je eigenlijk, in een bedrijf dat stelt dat 'werknemers zich gedragen alsof het hun eigen bedrijf is', niet zou verwachten. 

Wij sommen een paar gekliederde, zéér discriminerende, teksten voor u op:

*I.S. staat klaar kufar

*Kanker Kaaskoppen Hollanders M.Fuckers

*Black Power

*Hollandse Homo's

*We love Erdogan

*Vieze vuile Hollanders varkens kop

Leidinggevenden

Wanneer u deze foto goed tot u door laat dringen dan kunt u niet anders dan tot de conclusie komen dat dit geenszins de bedoeling kan zijn van een bedrijf dat professionaliteit claimt uit te stralen.

Hoeven leidinggevenden soms niet naar de wc? Laat de directie niet zo nu en dan een bedrijfsinspectie uitvoeren? Volgens de medewerker ziet zo'n beetje elk toilet er namelijk op een dergelijke manier uit. 

Om antwoord te krijgen op bovenstaande vragen namen wij contact op met Miel Timmers, woordvoerder van VDL Nedcar. 

"Helaas is het bekladden van onze toiletten van alle tijden. Uiteraard stimuleren wij dat niet, en laten we de teksten regelmatig verwijderen. Meestal als we een signaal krijgen dat iemand zich daaraan stoort. Helaas is het zo dat daarna dan binnen een kort tijdsbestek onze toiletten opnieuw van teksten worden voorzien.

Letters, hoe klein ook, lokken weer andere letters uit. Zonder dit gedrag te willen goed praten, moet je weten dat ook onze medewerkers van VDL Nedcar in Born, in totaal ruim 6.000, een afspiegeling van de maatschappij vormen. Dit soort uitingen zie je ook terug op andere sanitaire voorzieningen die door grote groepen worden gebruikt."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie