Schokkend dreigement: 'Travestieten moeten uitgeroeid worden'
Binnenland

Schokkend dreigement: 'Travestieten moeten uitgeroeid worden'.

OMG, voor de tweede keer heeft het Amsterdamse drag-café Queers een dreigbrief ontvangen van iemand die zich presenteert als 'de mannelijke homo'. Waarschuwing: de inhoud die op het A4'tje neergepend is, kan als schokkend worden ervaren.

In het schrijven staat dat travestieten, aangeduid als 'clowns', "uitgeroeid moeten worden". "Ze zijn luie mensen die de uitkering uitvreten. Ze zijn lui om te werken". Ook hoopt hij dat er bij Queers een keer "een bom naar binnen wordt gegooid, want dan heb je 'vliegende clowns', hahaha". 

Behoorlijk ziek allemaal. De schrijver zegt ook "zo vrolijk te worden van het nieuws dat er wederom 'een clown' mishandeld is", vermoedelijk doelend op de afranseling van Monique de la Fressange. Tot slot wil de auteur dat "de straten schoongeveegd worden".

Queers heeft inmiddels melding gemaakt bij de Amsterdamse politieafdeling Roze in Blauw. Dat er geen bedreiging aan het café in de brief staat, is lastig bij het doen van aangifte. De politie staat hierin dus machteloos.

Alle artikelen geladen. Overzicht →