Upd: Leven patiënt Slotervaart helemaal niet in gevaar
Binnenland

Upd: Leven patiënt Slotervaart helemaal niet in gevaar.

Het nieuws omtrent het faillissement van ziekenhuizen wordt ook steeds triester. Een patiënt die een zware chemokuur ondergaat werd na het uitspreken van het faillissement van het Slotervaartziekenhuis naar het verkeerde ziekenhuis overgebracht en dat liep bijna fataal af.

Wat er precies is misgegaan is niet helemaal duidelijk, maar: "als de artsen ons niet direct hadden gebeld dan had deze patiënt zeer ernstige schade kunnen oplopen en kunnen overlijden. Het was zeer ernstig", zegt behandelend internist-oncoloog Hans-Martin Otten van MC Slotervaart tegen het ANP naar aanleiding van berichtgeving in Het Parool.

Bruins vindt het allemaal maar verschrikkelijk

Als inderdaad blijkt dat patiënten in levensgevaar zijn gekomen door het faillissement van het Slotervaartziekenhuis, dan is dat "natuurlijk verschrikkelijk". Maar de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) kan nog niet bevestigen dat er zo'n calamiteit is gemeld, reageert minister Bruno Bruins (Medische Zorg) tijdens het felle debat in de Tweede Kamer.

Naar eigen zeggen heeft hij zijn "uiterste best gedaan" om de melding boven water te krijgen maar de melding is volgens de minister niet ontvangen en ook de curator is niet op de hoogte.

Update 15.33 uur:

Allemaal kletskoek mensen. Door het faillissement van het Slotervaartziekenhuis zijn geen patiënten in levensgevaar geweest. Ook de twee patiënten niet van wie een arts zei dat dat wel het geval was, zegt minister Bruno Bruins (Medische Zorg).

Hoe hij dat weet? Bruins heeft navraag gedaan bij de bestuurder en de curator van het Amsterdamse ziekenhuis. Zij hebben hem verzekerd dat van een levensbedreigende situatie geen sprake was. Dus is dat waar.

Alle artikelen geladen. Overzicht →