SCHOKKEND: Gratis bier dankzij de SP
Binnenland

SCHOKKEND: Gratis bier dankzij de SP.

De SP heeft de heilige graal gevonden om meer zetels te veroveren: lage inkomens en uitkeringen moeten met 10 procent verhoogd worden. Waarschuwingen van experts (gadver, wie luistert er nou naar experts?) dat dit banen gaat kosten, worden in de wind geslagen. Zou het al verkiezingstijd zijn? 

"Met hogere lonen en een tot 10 procent hogere AOW krijgt Nederland de broodnodige stimulans voor meer werk en welvaart", zegt roerganger Roemer. NU.nl rekent uit dat iemand met een minimuminkomen door deze maatregel ruim 150 euro bruto per maand meer zal krijgen. 

Maar waar moet dat geld vandaan komen, kameraden van de SP? Van de rijke Nederlanders en de kwade multinationals uiteraard. Dat zal ze leren, want zij zijn er volgens kameraad Roemer de afgelopen jaren als enige wel op vooruit gegaan. 

Het Centraal Planbureau (CPB) berekende dat dit verkiezingstrucje niet alleen miljarden, maar ook banen kost. Een loonsverhoging van 5 procent zou al zo'n 2,5 miljard euro kosten en 40.000 banen zouden verdwijnen. Bij 10 procent zou dit ruw geschat verdubbelen. Topidee dus!

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →