Schokkend: verwarde vrouw bedreigt basisscholiertjes in A'dam
Binnenland

Schokkend: verwarde vrouw bedreigt basisscholiertjes in A'dam.

Tsjonge, de schrik zat er vanmorgen goed in bij leerlingen van basisschool De Bonkelaar in  Amsterdam-Noord. Een verwarde vrouw liep daar de kleedruimte van de gymzaal binnen en bedreigde de aanwezige kinderen.

Volgens de vader van één van de leerlingen liep de verwarde vrouw de meisjeskleedkamer in. De zoon van de getuige zou daarop achter haar aangelopen zijn, om haar te vertellen dat dit verboden terrein voor haar is.

'Mes op klein meisje neergelegd'

Daarop zou de vrouw een mes hebben gepakt en deze op de buik van een klein meisje gelegd hebben met de lugubere boodschap dat 'zij haar baby terugwilde'. Toen het jongetje de vrouw volgens zijn vader probeerde te kalmeren (waarom stuurt pa zijn zoon en gaat hij niet zelf?), zou zij een ander mes hebben gepakt. Niet veel later zou ze alsnog uit zichzelf zijn weggegaan.

De school heeft het voorval inmiddels aan AT5 bevestigd. Ondanks een klopjacht op de vrouw is zij nog niet gevonden. De school krijgt de komende tijd extra surveillance en zet leerkrachten in die zich over de veiligheid van de leerlingen moeten gaan ontfermen.

Zo ziet u maar, je kunt betonblokken, camera's, buurtvaders en weet ik veel wat allemaal plaatsen: tegen een gestoord individu is het moeilijk optreden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →