Scholen-conflict Geldrop: 'zieke' leraren bedreigd met ontslag
Binnenland

Scholen-conflict Geldrop: 'zieke' leraren bedreigd met ontslag.

Het zijn ook net kleine kinderen... De spanning op basisscholen De Regenboog, Beneden Beekloop en De Ganzebloem in het Brabantse Geldrop is sinds kort om te snijden. Een hoogopgelopen conflict tussen leraren en de interim-directie heeft geleid tot massale ziektemelding, voor de docenten dreigt op hun beurt nu ontslag.

Wat is er in vredesnaam allemaal aan de hand? Twee directieleden van de scholen werden vorig jaar ontslagen nadat zij kritiek op de raad van toezicht hadden geuit. Er zou 'een angstcultuur' binnen de scholen heersen. Toen gisteren ook nog eens twee geliefde interim-directeuren de laan uit werden gestuurd, sloeg de spreekwoordelijke vlam in de pan.

Gisterenmiddag stelden de leerkrachten de raad van toezicht een ultimatum waarin zij het vertrek van de raad en van de vorige week aangestelde interim-bestuurder Mieke van den Broek eisten. Liefst 95 procent van alle docenten meldden zich vervolgens 's-avonds 'ziek'.

'Over de rug van de leerlingen'

Deze Mieke van den Broek is echter niet zo onder de indruk van de actie en heeft per brief laten weten dat de leraren zo snel mogelijk weer aan het werk moeten gaan, ander heeft dit 'ernstige consequenties', zoals ontslag.

Het stoort haar dat het conflict over de rug van de leerlingen wordt uitgevochten: "Het uitvechten van een discussie via het treffen van de kinderen en het onderwijs is namelijk ook op basis van de cao volstrekt onacceptabel" schrijft ze volgens Omroep Brabant in de brief.

Alle artikelen geladen. Overzicht →