Scholiere probeerde vriendin te vergiftigen met wafel
Raar

Scholiere probeerde vriendin te vergiftigen met wafel.

Een 19-jarige scholiere uit de Belgische grensplaats Maasmechelen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar omdat ze geprobeerd heeft haar beste vriendin met een wafel te vergiftigen.

De twee hadden namelijk ruzie gekregen en dus smeedde de scholier een duister plan om haar vriendin om te leggen. Bitchfight 2.0 zullen we maar zeggen. Ze dwong een (minderjarige) medeleerling om wafels te bakken en die te injecteren met terpentine. 

De bakker had echter geen fijn gevoel bij volledige medewerking met het plan: hij bakte de wafels wel, maar dan zonder de terpentine. Toen het 'slachtoffer' van de wafels at gebeurde er - u raadt het al - niets.

Sporen uitwissen

Het moordplan was ter ore gekomen van de schooldirecteur en die schakelde de politie in. De wannabe-moordenares ontkent zelf alles, maar Justitie in België zegt dat bewezen is dat ze schuldig is en alle moeite heeft gedaan om haar sporen uit te wissen.

Bovendien zou de dame een fake Facebookprofiel hebben aangemaakt van de minderjarige medeleerling. "Zo verstuurde ze berichten naar zichzelf en deed ze voorkomen alsof ze alles onder bedreiging van hem deed", aldus de Officier van Justitie volgens 1Limburg.  

Alle artikelen geladen. Overzicht →