Scholieren protesten tegen uitzetting Armeniërs 

11 augustus 2017 - 13:43

Klasgenootjes van de Armeense Howick (12) en Lily (11), die al negen jaar in Nederland vertoeven, hebben vanmorgen op het Binnenhof actie gevoerd tegen de dreigende uitzetting van de moeder van het duo. De vrouw heeft daarbij de keiharde keus gekregen: met of zonder kids terug naar Armenië.

De vreemdelingenpolitie pakte Hambartsjumian afgelopen dinsdag op in het asielzoekerscentrum in Amersfoort. Haar twee kinderen waren op dat moment uit logeren en schijnen volgens het Reformatorisch Dagblad nog immer op dat adres te verblijven.

Laisser passer

Armenië heeft inmiddels een zogeheten 'laisser passer' afgegeven, een eenmalige brief waarmee het gezin naar Armenië kan reizen. De gegevens van de kinderen zijn echter foutief genoteerd, waardoor het gezin volgens advocaat Claire Mayne zomaar in de illegaliteit kan verdwijnen.

VVD'er Halbe Zijlstra stelt niets te kunnen doen aan de situatie. "Het uitzetten van kinderen is een verschrikkelijke zaak, maar je kunt een besluit van de rechter niet naast je neerleggen."

Heeft u moeite met dreigende uitzettingen van gezinnen? Op de site van Defence for Children kunt u een petitie ondertekenen als blijk van protest.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie