'Schone stroom-akkoord' voor leiders Noord-Amerika
Buitenland

'Schone stroom-akkoord' voor leiders Noord-Amerika.

De leiders van Mexico, de VS en Canada sluiten deze week een akkoord waarin staat dat in 2025 de helft van de gezamenlijke elektriciteitsbehoefte van duurzaam opgewekte stroom afkomstig is. Nu is dat nog 37 procent.

Het Witte Huis zegt dat de 50 procent kan worden bereikt door efficiënter gebruik van elektriciteit en meer gebruik te maken van windenergie, zonne-energie en andere duurzame energiebronnen, meldt de NOS.

De VS verbruiken van de drie landen het grootste gedeelte van de elektriciteit: zo'n 75 procent. Toch is het Witte Huis optimistisch gestemd: de kostprijs van schone energie daalt veel sneller ten opzichte van een paar jaar geleden, zegt een woordvoerder.

Dag, Methaangas

Aanstaande donderdag ontmoeten president Obama, president Pena Nieto (Mexico) en premier Trudeau (Canada) elkaar in de Canadese hoofdstad Ottawa. Pena Nieto zal daar ook Mexico's doelstelling voor het terugdringen van methaanuitstoot presenteren. Methaangas zou namelijk bijdragen aan de opwarming van de aarde. Obama en Trudeau meldden eerder al al dat ze de uitstoot van methaan in tien jaar willen terugdringen tot 40 procent van het niveau van 2012. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →