School schorst en trapt leerlingen eraf na examenstunt

School schorst en trapt leerlingen eraf na examenstunt 

06 mei 2021 - 10:07

De leerlingen van het Willem de Zwijger College in Bussum die tijdens een uit de hand gelopen examenstunt zich misdragen hebben worden voor enkele dagen geschorst of zelfs helemaal verwijderd. De school wil niet zeggen om hoeveel leerlingen het gaat, maar wel dat er ook aangifte zal worden gedaan.

Het was dan ook niet niks wat de dronken, (blijkbaar) gefustreerde pubers allemaal hebben uitgevreten tijdens de examenstunt. Leerlingen pleegden vernielingen op zowel het Willem de Zwijger College als het dichtbijgelegen Vituscollege. Daarnaast werden medewerkers van de school bedreigd en aangevallen.

"Er werd veel alcohol gedronken en corona zal hebben meegespeeld. Leerlingen voelen zich beperkt, kunnen niet naar feestjes, ze missen sociale contacten. Wij begrijpen dat, maar als dat zich vertaalt naar geweld, dan moeten we echt een grens trekken. Maar misschien speelt er wel meer, dat willen we uitzoeken", zegt rector Adels tegen De Gooi- en Eemlander.

Voor de leerlingen die eraf zijn getrapt zoekt de school naar een passende oplossing. Ze moeten natuurlijk wel eindexamen kunnen doen om vervolgens het wilde studentenleven in te kunnen (gaat vast goedkomen). "Daar zijn we ook toe verplicht, maar niet bij ons", aldus de rector.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.