Schooldirecteur bedreigd na bezoek aan moskee
Buitenland

Schooldirecteur bedreigd na bezoek aan moskee.

Enkele volidioten hebben een schooldirecteur uit Eindhoven bedreigd omdat hij het waagde groep 3 wat te willen bijbrengen over een andere religie. De groep bezocht een moskee, en de directeur werd naar aanleiding van dat bezoek bedreigd.

De directeur kreeg verschillende telefoontjes en deed vervolgens aangifte, zo schrijft het Eindhovens Dagblad: "Iets in de trant van 'we weten je te vinden' En verder de meest verschrikkelijke dingen." De krant uit Eindhoven maakt melding van een bericht op GeenStijl waarin het bezoek wordt uitgelicht. Daarop kreeg de school verschillende hatelijke reacties op Facebook.

Directeur Robert van der Velde houdt zich echter in en toont met een terughoudende reactie aan waarom hij de positie van directeur bekleedt: "We willen met de aangifte en door medewerking aan dit artikel wel een statement maken. Dit kunnen we niet accepteren. Wij proberen onze kinderen goed op te voeden, zodat ze respectvol met elkaar omgaan als de wereldburgers die ze zijn hier in Meerhoven, Eindhoven en Brainport, waar steeds meer nationaliteiten samenleven. Wij willen onze kinderen leren dat ze nieuwsgierig moeten zijn naar alle culturen. De reacties op GeenStijl, onze Facebookpagina's en in het telefoontje zijn respectloos. Die sterken ons alleen maar in onze visie."

Of GeenStijl ook een post gaat maken naar aanleiding van de bedreigingen aan het huis van Van der Velde is nog onbekend.

Alle artikelen geladen. Overzicht →