'Schoolfoto tijdens offerfeest = discriminatie'
Binnenland

'Schoolfoto tijdens offerfeest = discriminatie'.

Een islamitische moeder is woest op de Haagse Maria Montessorischool. De onderwijsinstelling plande de jaarlijkse klassenfoto namelijk in tijdens het islamitische offerfeest, waardoor haar twee dochters het fotomomentje moesten skippen. Hun verwekster eist nu een schadevergoeding van 10.000 ekkies én diepgaande excuses.

De schoolleiding heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om moslimkindjes tegemoet te komen, weet het AD. Zo werd de klassenfoto 's morgens vroeg al gemaakt, zodat het kroost de rest van de dag feest kon vieren. Ook heeft de adjunct-directeur drie weken na het officiële moment nogmaals een foto gemaakt, waar ook de telgjes van de eisende partij op staan. Deze foto is bovendien gratis verstrekt aan alle ouders.

Voor de moeder is het allemaal niet genoeg. Ze nam een advocaat in de arm en daagde de school voor de rechter. In haar tranende ogen zijn islamitische kinderen zwaar gediscrimineerd en moeten haar kinderen dagelijks het leed met zich meedragen van het ontbreken op de officiële klassenfoto. De rechtbank heeft het liefst dat de twee partijen er samen uitkomen, maar de op geld beluste vrouw weigert met de schoolleiding in gesprek te gaan. Op 12 juni volgt de uitspraak.

Vindt u dat de vrouw recht heeft op een schadevergoeding?
Bizar dat de rechter dit überhaupt in behandeling neemt
De school had meer rekening moeten houden met het offerfeest
Een goed gesprek tussen beide partijen lijkt me voldoende
survey maker
Alle artikelen geladen. Overzicht →