Schoonmaakster vervalst uit wanhoop diploma, krijgt 15 jaar cel
Buitenland

Schoonmaakster vervalst uit wanhoop diploma, krijgt 15 jaar cel.

Wat een land is het ook hè? Een schoonmaakster in Griekenland kreeg een straf van vijftien jaar brommen achter de tralies omdat ze haar diploma van de lagere school heeft vervalst om een baan als schoonmaakster te krijgen op een openbare kleuterschool. 

Maar omdat deze belachelijke straf tot grote verontwaardiging leidde is de 53-jarige vrouw voorlopig maar weer op vrije voeten gesteld. Het hooggerechtshof gaat de zaak opnieuw onderzoeken.

De vrouw had slechts vijf jaar basisonderwijs gevolgd in plaats van de zes jaar die vereist zijn voor het werk als poetsvrouw. Voor de rechtbank zei ze dat zij destijds in een wanhopige situatie verkeerde omdat ze moest zorgen voor haar twee kinderen en een gehandicapte echtgenoot. Daarna werkte ze bijna twintig jaar zonder klacht voor de kleuterschool.

De ophef in het land ontstond niet alleen door de hoge gevangenisstraf die de vrouw kreeg, maar ook door het feit dat onlangs op Kreta een vrouw werd beschuldigd van een valse universitaire diploma. Zij werd daarna niet alleen vrijgelaten maar kreeg zelfs haar baan terug.

Alle artikelen geladen. Overzicht →