Schot gelost bij rellen in Milwaukee
Buitenland

Schot gelost bij rellen in Milwaukee.

In de Amerikaanse stad Milwaukee is gisteren iemand neergeknald bij een demonstratie die gehouden werd na de dood van een zwarte man, die eergisteren door een zwarte agent werd neergeschoten nadat hij zich verdacht gedroeg. Niettemin was het voor de demonstranten weer een uitstekende reden om de racismekaart te trekken.

Ongeveer 150 oproerkraaiers gingen voor de tweede opeenvolgende avond de straat op en blokkeerden een kruispunt vlakbij de plaats delict, zo schrijft Fox News. De oproerpolitie probeerde vervolgens om de demonstranten uit elkaar te drijven. Die waren hier niet van gediend en besloten de politie te bekogelen met flessen en stenen. In de daaropvolgende chaos is er één persoon neergeschoten. Of dit een agent of een betoger is, is niet duidelijk.

De politie van Milwaukee maakte gisteren al bekend dat op videobeelden te zien is dat de man die eergisteren werd doodgeschoten, zelf een wapen in zijn hand had. De agent die hem van het leven beroofde is zelf ook zwart.

Racistisch

Desondanks zijn Amerikanen er steevast van overtuigd dat de politie zwarte Amerikanen racistisch en gewelddadig bejegent. Zelfs als zij helemaal niets hebben misdaan. Deze denkwijze zorgt sinds 2014 al voor allerlei demonstraties en gewelddadigheden met betrekking tot racisme.

Alle artikelen geladen. Overzicht →