Schotten haten NS, maken 'racistisch' filmpje 

26 augustus 2017 - 13:16

Sinds april 2015 is Nederland de baas over de Schotse spoorwegen. Abellio, een dochter van de Nederlandse Spoorwegen, verzorgt er het treinvervoer en incasseert daar maandelijks een slordige één miljoen pond voor.

De Schotse vakbond voor ov-personeel ergert zich hier kapot aan en wil dat het spoor weer in Schotse handen komt. Waarom zouden reizende Schotten immers  moeten meebetalen aan het vullen van de Nederlandse staatskas?

De bond is daarom een online petitie gestart waarin onder meer wordt geklaagd over de hygiëne, de service en de stiptheid van de treinen. Hebben wij in Nederland helemaal geen last van trouwens.

De NS doet de klachten af als onzin kan zich echter niet vinden in de klaagzang en verklaart dat het juist fantastisch gaat in Schotland. Volgens hen is negen op de tien reizigers uitermate tevreden over de geleverde service.

Dat komt ook in het jaarverslag van 2016 naar voren, waaruit blijkt dat de klanttevredenheid in Schotland met 83 procent zelfs zes procent hoger lag dan in Nederland.

Anyway, de vakbond heeft om haar ongenoegen te verduidelijken een filmpje gemaakt. Dat is vervolgens verspreid door Momentum, een actiegroep uit de linkervleugel van de sociaaldemocratische partij Labour. In het spotje vegen de makers de vloer aan met Nederland en de Nederlandse Spoorwegen. Dat krijg je er nu van wanneer je met de Schotse eer fuckt.

De Schotse minister van Transport, Humza Yousaf, heeft geen goed woord over voor het nationalistische beeldmateriaal. Hij vindt het "beledigend, bijna racistisch" en hoopt dat Labour afstand neemt van het spotje.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie