Schrijver Lars van der Werf ziet Somaliërs, wordt emotioneel
Binnenland

Schrijver Lars van der Werf ziet Somaliërs, wordt emotioneel.

Mogge, allen. Als er iets is dat wij hebben geleerd, is het wel dat het leven om kleine dingen draait. Wij kwamen op Twitter een bericht tegen van plezierschrijver Lars van der Werf. Lars is een gewone blanke man, die gisteren heel gewoon de trein nam. In de coupé waar Lars op een gedateerd NS-stoeltje op zijn billen zit, krijgt hij plots de verrassing van zijn leven. Hij treft "twee toevallige Somaliërs". Stomtoevallig, ze hadden immers ook Ethiopiërs kunnen zijn.

Waar zit het verrassingseffect hem nu precies in? Dat leest u in de volgende Tweet:

Lars blijkt een mooi mens en mooie mensen moeten we koesteren. We zien het tafereel voor ons: een volwassen man die de tranen over zijn wangetjes wil laten biggelen bij de heftige bekentenis van de twee migranten. Want iemand die Nederlands leert, dat is onomstotelijk twee vochtige kijkers waard.

Afijn, er zijn in Nederland nog meer mooie mensen. Wij pakken de tissuedoos er even bij, want hee: kunnen onze emoties even niet meer de baas. Zonder dollen nu: wij vinden het oprecht mooi voor Lars dat hij zo is geraakt door het voorval.

Alle artikelen geladen. Overzicht →