'Schuldsaneringsbewindvoerder vergokte geld cliënten'
Binnenland

'Schuldsaneringsbewindvoerder vergokte geld cliënten'.

Bent u in zo'n geval dan zwaar verslaafd aan gokken of niet?  Een schuldsaneringsbewindvoerder van de rechtbank in Maastricht is ontslagen omdat hij in plaats van zijn cliënten uit de schulden te helpen, het weinige geld wat ze nog hadden vergokte.

Zoals u waarschijnlijk wel weet kunnen mensen die schulden hebben opgebouwd en zichzelf daardoor keihard in de problemen hebben geholpen, door de rechtbank worden toegelaten tot een schuldsanering. Een bewindvoerder voert die regeling uit en begeleidt de cliënt, zodat ze op den duur hun leven weer op de rit kunnen krijgen.

Zo hoort het te zijn tenminste, maar daar had deze bewindvoerder bij een onbekend aantal van zijn cliënten geen boodschap aan. In plaats daarvan vergokte hij het geld. Toen de rechtbank erachter kwam werd hij direct de laan uitgestuurd en werd er aangifte gedaan. Alle 178 schuldsaneringsregelingen die de man begeleidde, zijn overgedragen aan andere bewindvoerders.

Volgens de rechtbank had hij niet van al zijn cliënten geld genomen, maar toch. Gelukkig erkent de beste man volgens L1 wel dat hij 'fout' zat.

Alle artikelen geladen. Overzicht →