Schutter imam in NY opgepakt
Buitenland

Schutter imam in NY opgepakt.

Eergisteren werden een imam en zijn assistent doodgeschoten bij hun moskee in de wijk Queens te New York. Enige tijd later werd een man aangehouden omdat hij doorreed nadat hij een fietser omver had gereden met zijn auto en daarna tegen een politieauto aanbotste. Het bleek de schutter te zijn.

De 35-jarige Oscar Morel was in zijn zwarte Chevrolet gevlucht na het aanrichten van het bloedbad en werkte zichzelf dus enige tijd later in de handen van de politie. Er was al bekend dat de dader in een zwarte Chevrolet reed, dus meneer was meteen verdacht toen hij tegen de politieauto aan knalde. Toen zijn huis werd doorzocht, bleek er een pistool in zijn huis te liggen. Ook werd er kleding gevonden die vergelijkbaar is met de outfit die de schutter droeg, weet de NOS.

'Illegaal wapenbezit'
Ook al gebeurt dit in het vrije wapenland Amerika, Morel krijgt naast de beschuldiging van de schietpartij ook ten laste gelegd dat hij illegaal in het bezit was van een wapen. 
Waarom Morel de daad pleegde, is nog niet bekend. 

Gisteren kwamen zo'n duizend mensen bijeen, inclusief burgemeester De Blasio, om imam Maulama Alauddin Akonjee en zijn assistent Thara Uddin te herdenken. Ook liepen mensen mee in een optocht en riepen ''We want justice!'' met bordjes waarop onder andere 'Muslim Lives Matter' stond.  

Alle artikelen geladen. Overzicht →