Upd: schutter München depressief, geen banden met IS
Buitenland

Upd: schutter München depressief, geen banden met IS.

De schutter die gisteren het bloedbad in München veroorzaakte, handelde alleen en had geen banden met Islamitische Staat. Dat maakte de politie bekend op een persconferentie in München.

Update 12:12 uur:

De dader, volgens Duitse media David S., was geboren en opgegroeid in München. Hij was dus geen vluchteling en had niets met vluchtelingen te maken, aldus de politie. Hij zou geen handlangers hebben gehad. Hij was onder behandeling bij een arts omdat hij mogelijk depressief was, schrijft de NOS.

11:59 uur:

De dader van de schietpartij in München zou een eerder bloedbad op een Duitse school hebben verheerlijkt. Dat meldt het Duitse persbureau DPA op basis van bronnen binnen de Duitse veiligheidsdienst, weet het ANP.

Het motief voor de schietpartij gisteren, waardoor negen mensen het leven verloren, is echter nog niet duidelijk.

Volgens de informatie van de veiligheidsdienst zou de 18-jarige Duitse Iraniër, die wild om zich heen schoot in een winkelcentrum in München, de daden van een 17-jarige jongen in 2009 in Winnenden hebben verheerlijkt. Die schoot op zijn oude middelbare school en op zijn vlucht bij elkaar vijftien mensen dood.

De schutter van München, die in de jaren negentig met zijn ouders naar Duitsland kwam, zou problemen hebben gehad op school.

Alle artikelen geladen. Overzicht →

  Registeren.

  Stop! Je bent nog niet helemaal klaar om te reaguren.

  • Klik op de activatielink in de e-mail.
  • Er verschijnt een melding dat de activatie gelukt is.
  • Je account is nu geactiveerd en je kunt reaguren.
  Sluiten