Schwarzenegger: 'Chinezen, eet minder vlees'
Raar

Schwarzenegger: 'Chinezen, eet minder vlees'.

Chinezen zijn verantwoordelijk voor 28 procent van de wereldwijde vleesconsumptie. In het kader van milieubescherming lanceert de Chinese overheid een campagne om Chinezen in te lichten over de schadelijke effecten van het eten van vlees. En wie anders kan daar beter bij helpen dan de populaire Arnold Schwarzenegger?

Sinds 1978 is het aantal vleesetende Chinezen verzesvoudigd, wat vooral bij het verwerken van varkensvlees voor een enorme uitstoot van methaangas zorgt. Wat wordt er het meest gegeten in China? Juist, varken. Door de vleesconsumptie met de helft te verminderen, kan de uitstoot van broeikasgassen in China met 6 procent worden teruggebracht en wereldwijd scheelt dat 1,5 procent aan uitstoot.

De meeste Chinezen denken echter dat het gezond is om veel vlees te eten. Volgens Zhai Fengying van het Nationaal Voedingsbureau weten veel mensen niet welk voedsel nu echt goed voor hen is, schrijft de NOS. Daarom is er een campagne gestart waarin de in China geliefde acteur Arnold Schwarzenegger samen met James Cameron, regisseur van onder meer Titanic en Avatar, de vleesconsumptie moet gaan afkraken.

Wanneer het de Chinezen niet lukt om minder vlees te eten, dan kun je wel raden wat er gebeurt. "I'll be back'', aldus Arnold. 

 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →