Hang- en scootertuig breekt homo-kaak
Binnenland

Hang- en scootertuig breekt homo-kaak.

In Nederland staat tolerantie bij de meeste mensen (uitgezonderd sommige aanhangers van een niet nader te noemen religie) hoog in het vaandel. 

Ondanks dat gegeven kon een man op een mannenontmoetingsplaats in Amsterdam Nieuw-West afgelopen maand niet op die alom bewierookte tolerantie rekenen, toen hij zich op 12 juni tussen 23.00 uur en 00.00 uur ophield in het park bij de parkeerplaats aan de Oude Haagsweg.

De man raakte daar aan de praat met een achtkoppig monster, dat we gemakshalve maar even aanduiden als hang- en scootertuig, bestaande uit jochies tussen de vijftien en achttien jaar oud.  

Het gesprek (wij wisten niet dat hangjeugd in staat was een normaal gesprek te voeren, weer wat geleerd!) mondde na een tijdje uit in woordenwisseling tussen de twee kampen. Kan gebeuren, tolerant vs. niet tolerant botst nu eenmaal. Eén van de niet-tolerante jongeren had tabak van de tolerante man en besloot daarom  een poging te wagen de tolerantie uit de man te slaan. Resultaat: een gebroken kaak.

Na deze 'heldendaad' sloeg het gezelschap bontkraagjes en Gucci-tasjes per scooter op de vlucht, hun slachtoffer voor dood achterlatend. Deze kon uiteindelijk door een getuige (stond erbij en keek er naar) worden geholpen en is in het ziekenhuis behandeld aan zijn gebroken kaak. De groep jongeren is nog altijd niet gelokaliseerd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →