Scootmobielbestuurder met mes belaagt agenten
Binnenland

Scootmobielbestuurder met mes belaagt agenten.

Op de Droogbak, in de buurt van Amsterdam CS, zijn gisteren twee politieagenten in burger aangevallen door een met een mes bewapende man. Het sujet had de aandacht van de dienders getrokken omdat hij hun onopvallende politiewagen blokkeerde door met zijn scootmobiel midden op de weg te stoppen.

Onder het motto "Het mes snijdt aan twee kanten" schrijft de sterke arm op Facebook een verhaal erover. 

Volgens het relaas van de agenten verzochten zij de bestuurder vriendelijk of hij ietsje opzij wilde gaan met het gehandicaptenvoertuig. "De man stapte direct van zijn scootmobiel af en liep met versnelde pas naar de politieauto", aldus de politie. "De collega had zijn raam geopend en zag nog net dat de man 'iets' in zijn broekzak vastpakte. De man boog zich door het raampje. Dit kwam dermate bedreigend over dat de bijrijder van de collega direct uitstapte en om de auto heenliep. De bestuurder duwde de man met deur en al aan de kant om snel uit te kunnen stappen. Op dat moment zag de collega dat de man een mes in zijn hand had."

Vervolgens wisten de agenten de man te ontwapenen en werd hij ingerekend. De agressieveling meende nog beledigingen en bedreigingen - ook jegens de moeders van de politiemensen - te moeten uiten toen hij werd getransporteerd naar het politiebureau. Hij zit nu veilig opgeborgen. 

(de man op de foto boven is niet de aanvaller)

Alle artikelen geladen. Overzicht →