SCP: Moslims worden méér moslim
Binnenland

SCP: Moslims worden méér moslim.

Wat een verrassing, vrienden. Het Sociaal Cultureel Planbureau heeft op basis van gegevens uit 2015 uitgedokterd hoe de moslimvork in 2018 in de steel zit. Dat is fijn, want kennis is macht. Dankzij het SCP weten we nu dat een anti-moslimhouding eigenlijk alleen maar motiverender werkt voor moslims. 

Zo gingen/gaan moslims de afgelopen tien jaar dagelijks vaker op hun knieën, wordt de weg naar een gebedshuis vaker gemaakt en draagt negatieve beeldvorming direct bij aan de opkomst van meer, meer, meer Arnoud van Doorns in Nederland. 

Van alle Marokkanen die Nederland rijk is, noemt 94 procent zichzelf moslim. De andere 6 procent is dus een ongelovige of gelooft ergens anders in. Bij Turken ligt dat percentage op 86 procent. 

Hoofddoekjesdragers stijgen

Nog een prachtige ontwikkeling is de opkomst van de hoofddoek, in toenemende mate rete-populair in Nederland. Marokkaanse moslima's zijn hét vrijheiddsymbool bij uitstek de afgelopen tien jaar steeds meer uit eigen wil gaan dragen: van 64 procent in 2006, naar 78 procent in 2015.

Om een en ander te vergemakkelijken, heeft het Planbureau vijf soorten moslims opgesomd. Hieronder ziet u de verdeling.

Alle artikelen geladen. Overzicht →