Segers: Antisemitisme in NL vaak dankzij islam 

14 mei 2018 - 11:55

Volgens ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers is het antisemitisme in Nederland voor een groot deel terug te leiden naar de islamitische gemeenschap.

De staat Israël viert vandaag haar zeventigste verjaardag en dus is het een goed moment om de balans ten aanzien van discriminatie van Joden op te maken. Dat dit in Europa nog steeds niet helemaal uit de wereld geholpen is, bleek laatst maar weer toen de Duitse Joodse Raad haar leden waarschuwde om in de grote steden geen keppeltje op straat te dragen.

Ook in ons land krijgen Joden nog regelmatig verwensingen naar hun hoofd geslingerd, worden ze zelfs mishandeld en worden bijvoorbeeld joodse restaurants vernield door migranten die zeggen de Religie van de Vrede aan te hangen.

'Kids groeien op met negatief beeld over Joden'

"Vaak zijn het de kinderen die zijn grootgebracht zijn met negatieve beelden over Joden", aldus Segers in het WNL-programma Goedemorgen Nederland. Hij zal dan ook graag zien dat vanuit de islamistische gemeenschap het gesprek wordt opgestart.

Allemaal leuk en aardig, maar praten zal waarschijnlijk weinig effect hebben. Toch is de dialoog aangaan noodzakelijk, want volgens Segers is het verband niet te negeren: "Als er spanningen zijn in Gaza zijn er vaak ook spanning in de Schilderswijk en Amsterdam-Oost."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie