Segers: Nederland moet kleur bekennen, Zwarte Piet moet weg
Binnenland

Segers: Nederland moet kleur bekennen, Zwarte Piet moet weg.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers wil bij de volgende verkiezingen graag nóg minder stemmen dan zijn partij al heeft. Tenminste, daar doet de beste man heel hard zijn best voor.

Gert-Jan Segers, is dat niet die man die ooit op Facebook krakeelde het liefst alle vluchtelingen in Griekenland eigenhandig naar Nederland te willen halen, maar er nooit één ging halen? Yep, that’s Gert-Jan. Is het niet ook de man die met zijn partij in de coalitie zit omdat er anders nu nog steeds geen coalitie gevormd zou zijn? Yep, that’s Gert-Jan.

Nu wordt Gert-Jan ook de man die u zich later zult herinneren als Zwarte Piet-hater die een nieuw motto presenteert: “Nederland moet kleur bekennen”. Met kleur bekennen bedoelt Gert-Jan eigenlijk dat hij wil dat u luistert naar een minieme minderheid. Buigen noemen we dat in fatsoenlijk Nederlands. Daar staat Gert-Jan voor.

Dat blijkt wel uit het feit dat hij opteert voor de Roetveegpiet als “piet van ons allemaal”. Zo rolt Gert-Jan. 95 procent van Nederland moet zijn oren laten hangen naar de overige vijf procent. Segers meent overigens echt wat hij zegt en noemt Roetveegpiet “de triomf van de polder.”

Om zich direct daarna aan te sluiten de GL (Grote Leider) Mark Rutte. Net als de premier wijt ook Segers de rellen her en der aan het pro-piettuig. Voor zover hij heeft kunnen waarnemen kwamen “de wanstaltigheden van één kant en ontaardden deze geregeld in misselijkmakend racisme.”

Enfin, Gert-Jan heeft blijkbaar te veel vrije tijd aangezien hij een half boek over de kwestie op Facebook publiceert.

Alle artikelen geladen. Overzicht →