Upd: Motorblok praat met GristenUnie
Binnenland

Upd: Motorblok praat met GristenUnie.

Chris Segers is met zijn ChristenUnie de laatste hoop van informateur Herman Tjeenk Willink om een meerderheidskabinet te kunnen vormen. Segers liet weten dat voordat hij aanschuift hij de garantie wil hebben dat de PvdA als 'reserve-coalitiepartner' uitgesloten wordt, en die garantie heeft hij gekregen.

De CU-leider bevestigde dat na zijn gesprek met de informateur en laat weten dat hij nu op een uitnodiging wacht van het 'motorblok' VVD, CDA en D66. Ook daar stelt hij trouwens voorwaarden aan. De ChristenUnie schuift alleen aan als alle drie partijen dat ook echt willen. Eerder liet D66 nog weten dat een samenwerking met de christenen ongewenst is en een eerdere poging faalde dan ook.

Update 14.30: Alexander Pechtold (D66) wil nog niet praten met de ChristenUnie, meldt het ANP. Hij wil eerst weten wat Tjeenk Willink zelf te zeggen heeft over zijn gesprek met Segers, voordat D66 aan tafel gaat met de gristenpartij. 

Update 16.30: Pechtold heeft zich bedacht en gaat met de ChristenUnie om tafel om een kabinet te vormen dat afgemaakt moet worden met het CDA en de VVD, schrijft het ANP

Alle artikelen geladen. Overzicht →