Seks bij piemelmeertje levert vaker boete op
Binnenland

Seks bij piemelmeertje levert vaker boete op.

Het Drentse recreatieplasje De Kibbelkoele was jarenlang een vrijplaats voor seksende mensen. De gemeente Coevorden is er echter helemaal klaar mee en treedt daarom strenger op en beboet door strenger optreden ook menig seksend persoon.

Niet alleen strenger toezicht, maar ook de mogelijkheid voor buitengewone opsporingsambtenaren (BOA) op boetes uit te schrijven zorgt ervoor dat er veel minder gesekst wordt bij het pornoplasje. Volgens het Dagblad van het Noorden werden niet alleen 's nachts en 's avonds de seksuele handelingen verricht, maar ook overdag tijdens kinderfeestjes aan de plas.

De emmer van de gemeente stroomde echt over volgens een PvdA-gemeenteraadslid toen er een melding binnenkwam van "Groepjes mannen met één vrouw bijvoorbeeld, waarbij ook gefilmd wordt. Seksspelletjes. Mensen die op de parkeerplaatsen langs de plas contact zoeken, die ook willekeurige voorbijgangers benaderen. Daarmee worden vooral jonge vrouwen vrouwen geconfronteerd. Boswachters zijn het spuugzat." Naast de BOA's mogen nu dus ook boswachters boetes uitdelen aan seksende mensen.

En daarom heet het het piemelmeertje:

Alle artikelen geladen. Overzicht →