Seks met Fajah

Seks met Fajah 

23 december 2019 - 12:32

Het huis der literatuur kent vele kamers. Je hebt de literaire roman, de dichtbundel, de essayverzameling, de dokters- en kasteelverhaaltjes, de gedegen studie, de historische impressie, de in de kuiten bijtende thriller, de toneeltekst, de documentaire reportage, en de shit van Arnon Grunberg, Daan Heerma van Voss, en pakweg Maartje Wortel.

Met deze Wortel heb ik eens over literatuur zitten babbelen, maar zij was zo bezopen dat ze eigenlijk alleen maar m’n leuter uit m’n broek wilde halen, hoewel ze zo lesbisch is Claudia de Breij met een dildo in haar vaselinerectum. Ik heb trouwens horen zeggen dat Arnon Grunberg gestopt is met schrijven en zich gaat toeleggen op het redden van binnenlandse joden in Israël, en dat Daan Heerma van Voss naar Australië wil emigreren, om daar een cursus pottenbakken voor imbecielen te volgen. Maar goed, waar het om gaat is dat je zus kunt schrijven en dat je zo kunt schrijven, en dat je dit en dat kunt schrijven, maar de grote kunst is het om alle mogelijke letterkundige genres te verenigen zonder dat het opvalt.

Wie daarin geslaagd is, is Fajah Lourens, de befaamde vlogster, influencer, dj, halfnaaktmodel, huismoeder, botoxfenomeen, en thans eveneens schrijfster. Haar boek heet Sex Safe, en het is stilistisch een pareltje, inhoudelijk een voltreffer, zo spannend als de elastiek in de onderbroek van Karin Bloemen, poëtischer dan de rijmelarij van Willem Wilmink, en zowel op het fictieve als het non-fictieve gebied een uitzonderlijk geschrift, zoals we dat in de Nederlandstalige wereld nog niet gekend hebben. Waar handelt het over? Nou, Fajah heeft op een indringende wijze haar kijk op de seksualiteit geëtaleerd, en met name pubers en kinderen van rond de elf  à twaalf jaar wil ze de juiste weg tonen in het labyrint van erotiek en seks.

Zo schrijft ze over de penis: ‘De penis is een vieze, vuile, stinkende lul, en meisjes en jonge vrouwen moeten er zo ver mogelijk van weg blijven. Bovendien is de penis erg lelijk, en kun je beter een tafelpoot in je kut rammen.’ En over deze kut noteert Fajah: ‘Het is een diepe spleet, met van die rare vleeslappen van binnen, en hoewel er gerust een tafelpoot in past, is het aangeraden om deze flamoes vochtig te krijgen door je eigen vingers of tenen te gebruiken.’ Fajah geeft ook boeiende tips betreffende ongesteldheid. ‘Lieve meisjes,’ schrijft ze, ‘als er bloed uit je foef komt, kan dat ten eerste betekenen dat je de tafelpoot er te heftig hebt ingeramd, maar ten tweede kan het betekenen dat je je maandelijkse bloeding hebt. Je moet niet panikeren, het is volledig normaal, en in de dierenwereld bestaat het ook.

Als bijvoorbeeld een vrouwtjesolifant ongesteld is, komt er negentien liter bloed uit dat beest gestroomd, dus het kan nog altijd erger dan bij jou. Wel voorzichtig zijn met neuken en beffen hoor! Als een jongen je beft tijdens je ongesteldheid, kan hij puisten, blaasjes en zweren op z’n tong krijgen, en dat wil je zo’n arme kerel toch niet aandoen?’ En aldus wemelt Sex Safe van de raadgevingen, de bijzonderheden, de details, de grote lijnen, en de uitvluchten die je kunt verzinnen als je tijdens het vrijen ineens in het bed kakt. Dan moet je volgens Fajah bij voorbeeld zeggen: ‘Sorry, ik heb daarstraks te veel spruiten gegeten.’ Hoe dan ook roep ik Fajah Lourens bij deze uit tot de beste schrijfster van boven de Moerdijk. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie