Seksistisch monster noemt vrouw 'lief muisje'
Buitenland

Seksistisch monster noemt vrouw 'lief muisje'.

Een Duitse senator haalde het in zijn witte botte mannenharses om een vrouwelijke CDU-politica "lief muisje" te noemen. Van zo'n opzichte seksistische aanval was Jenna Behrends niet gediend en in een open brief nagelde ze deze vrouwenhater aan de schandpaal. 

"Lieve partij, we moeten praten over hoe jullie vrouwen behandelen en hoe jullie je eigen toekomst op het spel zetten", aldus Behrends tegen de partij die sinds 2000 door een vrouw geleid wordt. De misogynist in kwestie is Frank Henkel welke Behrends dochter "klein lief muisje" noemde en vervolgens moeder Jenna seksistisch complimenteerde, aldus de BBC.

Gans policor-Duitsland vormt nu een ware erehaag om de vrouw met een mening. Zo roept CDU-burgemeesterskandidaat Carsten Frank op tot een brede discussie over het onderdrukte geslacht. Behrends gaf de CDU-Vrouwenbond een flinke veeg uit de pan omdat zij zichzelf "buitenspel" zouden hebben gezet. 

Behrends rekent en passant ook af met haar criticasters. Ze zegt dat sommige CDU-leden haar welgemeende kritiek afdoen met haar "honger naar promotie" of de wens "zelf CDU-Vrouwenbondleider te worden". 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →