Selfiemakende vrouw sloopt 'kunst'
Buitenland

Selfiemakende vrouw sloopt 'kunst'.

De Britse kunstenaar Simon Birch heeft waarschijnlijk PTSS overgehouden aan een bezoek van een vrouw uit Los Angeles, die zijn tentoonstelling 'Hypercaine' aandeed. Het onhandige miepje wilde de 'beeldschone' creaties van Birch, die zes jaar nodig had om zestig kronen klaar te krijgen, op beeld vastleggen.

Maarja, vrouwen en foto's zijn als Anne Fleur Dekker en PowNed: geen gelukkige combinatie. Vrouwen zijn namelijk nooit tevreden over de manier waarop ze op de foto staan. Als ze dat voor de verandering wél zijn, worden er later nog een filtertje of 36 aan toegevoegd. Iets met onzekerheid.

Afijn, in een poging zo gunstig mogelijk op de foto te komen, duwde de tuthola per ongeluk een sokkel om. Effect: een domino-effect van vallende troep  kunstwerken.

"Oeps, sorry. Het spijt me. Ik had het écht niet gezien, hihi". Naast het kapotmaken van Birch's levenswerken bedraagt de financiële schade maarliefst 200.000 dollar. Of de knullige dame dat bedrag aan de kunstenaar moet vergoeden, is niet bekend.

Toch wel fijn dat er in het Amsterdamse Van Goghmuseum een fotoverbod van kracht is.

Alle artikelen geladen. Overzicht →