Senna Maatoug (GroenLinks) kapt met Twitter, want polariserend

Senna Maatoug (GroenLinks) kapt met Twitter, want polariserend 

17 januari 2023 - 10:36

DOEI! Kamerlid Senna Maatoug (GroenLinks) heeft besloten om te stoppen met Twitter. Ze is het naar eigen zeggen niet eens is met het beleid van Nederlands favoriete digitale kippenhok. Ze zegt in een bericht op het platform de waarden van Twitter niet te delen en verwijt het bedrijf geld te verdienen met polarisatie.

Zal ze dan voortaan volledig in de digitale anonimiteit gaan leven? Nee natuurlijk niet! Voortaan wil ze mensen "in het echt, goed luisterend en vooral wat langzamer" op de hoogte houden van haar werk als parlementariër, onder meer via een maandelijkse nieuwsbrief. 

Maatoug zegt te worstelen met het gebruik van sociale media omdat ze het ondanks haar bezwaren wel belangrijk vindt om "toegankelijk te zijn en te laten zien wat ik doe als volksvertegenwoordiger". Ze vindt haar besluit dus "best spannend". "Misschien wordt het een grote mislukking en is er een reden dat het advies is: wees actief op Twitter."

Wij gokken erop dat dit best wel eens zo kan zijn, maar goed. Zoals jullie weten is Twitter is een veelgebruikt kanaal onder politici om contact te houden met kiezers (ook al roeptoetert iedereen maar vanalles). Maatoug is overigens niet de eerste die besluit te stoppen met het sociale medium. Lisa van Ginneken (D66) ging haar in november voor, vanwege "geprogrammeerde polarisatie".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml