Sergio Padt zegt sorry en levert aanvoerdersband in
Binnenland

Sergio Padt zegt sorry en levert aanvoerdersband in.

Een nachtje afkoelen in de cel doet wonderen met de mens. Sergio Padt - de FC Groningen-doelman die gisteren wegens agressief gedrag werd gearresteerd door de politie - beseft dat hij iets doms heeft gedaan, zegt daarom sorry en levert zijn aanvoerdersband in.

"Ik had wel een kaartje, maar dat moet je scannen', legt Padt uit. 'Als je niet zo vaak met de trein reist, ben je daar soms wat onhandig mee. Ik was in de veronderstelling dat ik een geldig kaartje had en dacht dat ik in mijn recht stond. Daarna heb ik mij stom gedragen en dat is ontzettend dom geweest en niet goed te keuren', aldus de voormalig FC Groningen-aanvoerder Padt tegen RTV Noord.

Na een nachtje verblijf in een staatshotel werd de doelman verhoord en mocht hij naar huis, wel doet het Openbaar Ministerie nog onderzoek en zelf trekt hij ook zijn conclusies: "Ik draag de aanvoerdersband van FC Groningen altijd met veel trots. Maar als je je zo gedraagt zoals ik mij gisteren heb gedragen, vind ik niet dat je de aanvoerdersband mag dragen. En daarom lever ik die band in."

Alle artikelen geladen. Overzicht →