SGP haat echtscheidingen, filmpje offline na ophef
Binnenland

SGP haat echtscheidingen, filmpje offline na ophef.

De SGP uit het pittoreske Dantumadiel in Friesland heeft zich de woede van vele Nederlanders op de hals gehaald. In een filmpje - gepubliceerd op en inmiddels offline gehaald van Facebook - sprak lijsttrekker Tom Bakker over de gevolgen van echtscheidingen.

Zoals u weet leert de bijbel ons dat scheiden van uw echtgeno(o)t(e) een grote zonde is, maar omdat deze boodschap anno 2018 niet meer verkoopt gooide Bakker het onder andere op dat er met kinderen van gescheiden ouders 'altijd wat aan de hand is'.

"Vreselijk al die echtscheidingen, wat een ellende komt daar allemaal uit voort. Psychische problemen, ziekteverzuim, werkloosheid, financiële problemen, om dan nog maar te zwijgen van opvoedingsproblemen. Kinderen uit gebroken gezinnen is bijna altijd wat mee aan de hand", zo kunt u in onderstaand filmpje terugkijken. Een omstreden statement en dat kwam hem dan ook op veel kritiek van de kijkers te staan.

Tegenover het AD wilde de SGP-lijsttrekker niet inhoudelijk reageren: "Er is gisteren een boel commotie ontstaan, maar ik wil eerst even overleggen voor ik de pers te woord sta."

Alle artikelen geladen. Overzicht →