Upd: Rijdende Rechter: Katten binnenhouden onmogelijk 

08 januari 2018 - 14:40

De lokale protestanten van de SGP in het Zeeuwe Kapelle zijn finaal de weg kwijt. Lijsttrekker Marco Kleppe heeft als kritiek punt in het partijprogramma een heus losloopverbod voor katten laten opnemen.

Volgens Kleppe gaat het al fout bij het denkvermogen van katteneigenaren. Zij snappen de term 'huisdier' niet. Een huisdier hoort in? Juist, huis. Daarnaast zet Kleppe vraagtekens bij uw liefde voor katten. "Een katteneigenaar zet het dier 's-ochtends buiten en denkt: ik zie je vanavond wel terug."

Kleppe vervolgt zijn tirade: "Het is niet normaal om dieren los te laten lopen. We willen daarom geen loslopende huisdieren meer toestaan in de openbare ruimte. Het is ook vies als kinderen spelen op plaatsen waar kattenpoep ligt."

Verder verwacht de lijsttrekker dat u als katteneigenaar van uw tuin een soort zwaarbeveiligde kooi maakt. Misschien wat prikkeldraad boven de schutting aanbrengen? Dierentuin op huisniveau?

"Ik hoop dat eigenaren voorzieningen aanbrengen zodat de kat niet meer over de schutting kan. Katten die toch op straat lopen, kunnen worden gevangen en naar het asiel worden gebracht."

Update 14.40 uur:

Nederlands bekendste rechter Mr. Frank Visser heeft zijn licht over dit onderwerp laten schijnen. Volgens hem is een ophokplicht voor katten volstrekt onmogelijk: "het is volkomen tegen de natuur. Een kat die eenmaal gewend is buiten te lopen, hou je niet binnen, al moet-ie door het wc-raam."

Bovendien is zo'n buitenverbod niet te handhaven: "Een hond luistert nog. Maar wie gaat de struiken in achter een loslopende kat om daarna een boete uit te delen?", vraagt hij zich tegenover het AD af.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie