Upd: Dader school Roermond schoot diverse keren
Binnenland

Upd: Dader school Roermond schoot diverse keren.

Amerikaanse toestanden vandaag in Nederland, of in elk geval in Limburg dan. De politie doet momenteel onderzoek naar een schietpartij die plaats zou hebben gevonden bij een school in Roermond. 

Er is een scholier aangehouden. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen en er is niemand gewond geraakt.

Volgens scholieren van de school - het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) op de Donderberg - is er geschoten. Maar de politie kan dat niet bevestigen en heeft een onderzoek ingesteld.

Op de school zijn momenteel veel agenten aanwezig. Volgens 1Limburg zou er een opstootje zijn ontstaan tussen de scholier en een andere leerling. "Daar doen we nog onderzoek naar", zegt een woordvoerder.

Update 10.18 uur:

Het ziet er steeds meer naar uit dat de school in Roermond aan een groot drama is ontsnapt. De politie laat weten dat de jongen die is opgepakt een vuurwapen en een bijl bij zich had. Hij zou ruzie hebben gehad met een andere leerling.

De school houdt vrijdagmiddag een bijeenkomst voor de ouders. Er wordt gekeken of er slachtofferhulp voor de leerlingen nodig is. Het KEC is een centrum voor speciaal onderwijs en zorg, meldt het ANP.

Update 11.27 uur:

Inmiddels is het een en ander duidelijk geworden over de schietpartij bij de school in Roermond. Ten eerste: er zijn inderdaad schoten gelost door de dader, een zestienjarige jongen. Er zijn diverse hulzen aangetroffen, die worden momenteel onderzocht door specialisten van de Forensische Opsporing. 

De politie gaat ervan uit dat de jongen ruzie had met een medescholier. Hij haalde een vuurwapen en bijl te voorschijn toen hij vanochtend bij de school aankwam. Hij heeft toen enkele schoten in en buiten de school gelost zonder iemand te raken.

Dat daarna erger is voorkomen, is te danken aan de leraren van de school die probeerden om met hem in gesprek te blijven. Agenten hebben de jongen uiteindelijk overmeesterd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →