Sie ist wieder da!

Sie ist wieder da! 

03 oktober 2019 - 07:40

Uiteraard bleef de telefoon stil. Je kunt dan wel de best gelezen columnist van Nederland zijn, maar als je niet schrijft over je alcoholprobleem, je vreetprobleem, je kidsprobleem, je relatieprobleem, je vreemdgaandemanprobleem of het allergrootste probleem van Nederland anno 2019: roze speelgoed voor meisjes, heeft niemand er geld voor over om jouw schrijfsels te publiceren.

Nou. Dan niet.

De waarheid gebiedt te zeggen dat ik onwaarschijnlijk moe ben. Dat álles al 300x geschreven is. Dat niet alleen de blondewijventikmeisjesbrigade zichzelf al jaren 300x per dag herkauwt, maar dat de scribenten met de exotische (achter)namen nog net niet copy paste Ebru-columns overtikken. Geen originele gedachte te lezen, alleen maar dingen die je tegenwoordig wél mag zeggen blijkbaar. Ze doen maar. Zoals Marco Pastors, voormalig Leefbaar Rotterdam-wethouder en tegenwoordig directeur Nationaal Programma Rotterdam Zuid, ooit tegen mij zei: “Als je voor de muziek uitloopt, volgen er een heleboel mensen. Op afstand.”

Schrijven verandert niets. Dat boerka’s een probleem zijn voor onze Nederlandse samenleving, identiteit en - o my god tegenwoordig hét antwoord op alles – veiligheid, wist en schreef ik al in 2003. Dat die allochtone jongeren gedwongen moeten worden te integreren en niet gepamperd moeten worden, same. En hoe vaak moet justitie en politie nog verteld worden dat ‘foei’ gesprekken niet helpen? Wachten totdat trouwgasten een agent doodrijden in plaats dat ze van achteren worden aangevallen? Hetzelfde geldt voor islamitische scholen, islamitische weekendshitholes en terroristische broedplaatsen vermomd als moskeeën. Ze zijn de bom onder onze samenleving, onze vrijheid en de gelijkwaardigheid van man en vrouw, homo en hetero. Je kunt het blijven herhalen, maar zolang homo’s aangeraden wordt om te verhuizen in plaats van het tuig richting TBS te verhuizen, samen mét hun ouders, weet je dat je moet blijven herhalen. Zeker als een presentator van de publieke omroep Mocro-tuig de kans geeft om te discrimineren en haat te zaaien op de staatszenders. Geert Wilders wordt om minder vervolgd, maar ja had ‘ie maar moslim moeten zijn hé?

De vraag is of je wilt blijven herhalen. Het antwoord daarop is eigenlijk nee. Ik wil verandering. Ik wil voortgang. Ik wil vrijheid. Ik wil dat mensen verantwoordelijkheid nemen waarvoor ze betaald worden. De kakelkippen van de VVD horen dit land richting vrijheid en veiligheid te manoeuvreren in plaats van (online) podiumpjes te pakken om te scoren. De lieden die zich ‘parlementair journalist’ noemen, horen politici ter verantwoording te roepen in plaats van te jij’en en jou’en aan borreltafels vermomd als nieuwsprogramma’s. En zij die zich geroepen voelen om politicus te worden, horen zich in te zetten voor Nederlanders. En dan niet de Nederlanders in hun eigen buurten, waar de buren óók 80 mille en meer per jaar verdienen. Waar elektrisch rijden een statussymbool vermomd als belastingvoordeel is. Waar Greta Hysterica omarmd wordt terwijl hun vrouw de derde of vierde koter werpt, waardoor ‘de klimaatcrisis’ alleen maar verergert. Maar ook voor Jan en Janneke Modaal (ruim 30K op jaarbasis), die geen idee hebben hoe ze dit jaar de nieuwe iPad moeten kopen die nodig is voor school. Voor de ZZP’er die geen koophuis mag kopen van de bank terwijl ‘ie met gemak € 1500 netto ophoest voor een huurhuis. Betaal politici en journalisten eens modaal, benieuwd of ze dan nog zalvende policor-onzin blaten. Ik ben zó moe dat media meewerken aan de propaganda van politici, waarbij oplossingen nooit voor het probleem zijn, maar voor de bühne.

En nee, dan moet je ‘dus’ niet de politiek in gaan. Dan moet je blijven schrijven. Want zoals propaganda betekent dat je de leugen net zo lang moet blijven herhalen totdat mensen het geloven, geldt het omgekeerde ook. Iemand moet blijven wijzen op misstanden, die verder, ietsjepietsje verder gaan dan autootjes voor jongens. En het zijn sterke schouders die het predicaat hofnar kunnen dragen. Of willen betalen.

Thanks PowNed. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie