Siem de Jong: 'Ajax was mijn eerste keuze'
Buitenland

Siem de Jong: 'Ajax was mijn eerste keuze'.

Het is nog niet helemaal zeker, maar de kans is groot dat Siem de Jong naar PSV gaat. Maar, zo laat De Jong weten, PSV is absoluut niet zijn eerste keuze. De aanvallende middenvelder was liever naar aartsrivaal Ajax gegaan.

"Ik heb Ajax de eerste optie gegeven. En nu hoop ik aan de slag te kunnen gaan bij PSV. Hun ambities spreken me aan en ze spelen Champions League. En het zou betekenen dat ik ga samenspelen met mijn broer. Dat is een droom die Luuk en ik al langer hebben", zo zegt De Jong tegen het AD.

De Jong is nog niet helemaal zeker dat de transfer ook daadwerkelijk doorgaat, maar snapt dat niet iedereen even blij zal zijn met dit nieuws: "Ik snap de gevoeligheden natuurlijk bij deze stap. Maar het is voor mijn gevoel open en eerlijk gegaan. Ik heb eerst gekeken of Ajax zelf geïnteresseerd was deze zomer. Dat vond ik de juiste weg op het moment dat je met mijn achtergrond open staat voor een terugkeer naar Nederland."

Open kaart

 

Hij gaat verder en zegt: "Ik heb een prachtige tijd gehad bij Ajax. De opleiding doorlopen, het eerste gehaald, vier keer kampioen geworden, aanvoerder geweest. Ik heb daar ook meteen open kaart over gespeeld met PSV toen die het eerste contact legden. Bij PSV respecteerden ze dat ik Ajax de eerste optie wilde geven."

Volgens VI is de kans groot dat de gebroeders na dit weekend worden herenigd en wordt hij gehuurd van Newcastle.

Alle artikelen geladen. Overzicht →