Silvio 'Bunga bunga' Berlusconi was een topper en verdient respect

Silvio 'Bunga bunga' Berlusconi was een topper en verdient respect 

13 juni 2023 - 10:31

Je zou bijna denken dat na zoveel haartransplantaties, botoxinjecties, fillers en faceliften een leven zonder dood haalbaar zou moeten zijn, maar niets blijkt minder waar. Gisteren overleed Silvio Berlusconi (86), de meest Italiaanse premier die Italië ooit gehad heeft. God hebbe zijn zongebruinde ziel.

Afgaand op het aantal cosmetische ingrepen die onze Silvio heeft ondergaan, is 86 jaar worden eigenlijk helemaal niet zo oud. Een normale sterveling zou er misschien voor tekenen - na jaren van huwelijk met een afgezaagd wijf, in een doorzonwoning en een pensioen gevuld met kruiswoordpuzzels en irritante kleinkinderen is de dood immers een welkome verlossing - maar Silvio was in feite nog maar net begonnen. Doodzonde dat het hem niet was gegund om nog een paar goede feestjes mee te pakken.

Want ja, Silvio, wat een kerel. In eerste instantie was hij vooral bekend als de voorzitter die met AC Milan grote successen boekte. Daarvoor werkte hij als stofzuigerverkoper, trad op als zanger in nachtclubs en op cruiseschepen. Zijn kapitaal vergaarde hij in het vastgoed, waar anders. Hij startte de eerste commerciële zender in Italië, TeleMilano, en groeide uit tot een mediamagnaat. Hij ging de politiek in met zijn eigen partij Forza Italia. Hij was vier keer premier van Italië, in totaal negen jaar lang. Het zijn de bekende verhalen.

Nu zullen critici zeggen: ja, maar ho ho, hallo. Deze Silvio is dat ook niet de man van corruptieschandalen? Van vermeende banden met de Siciliaanse maffia? Van witwaspraktijken? Van talloze zwartgeldaffaires? Was Silvio geen enorme populist die meermalen zijn politieke macht gebruikte om uit de cel te blijven, zoals na een veroordeling voor belastingfraude? Was het geen oer-conservatief die zei dat 'het beter is om van mooie meisjes te houden dan om homo te zijn'? En was hij geen huisvriend van Poetin?

Het zal allemaal wel waar zijn, maar je kan ook gewoon zeggen dat Silvio enorm heeft geleefd. Hij deed daar ook niet moeilijk over. Ja, als hij een feestje gaf huurde hij weleens dames in om hem en zijn gasten een beetje te vermaken, maar volgens hem ging het slechts om etentjes en niet om seks. Ja, zijn vrouw dumpte hem nadat hij op de 18e verjaardag van één van zijn presentatrices van zijn tv-station was geweest, maar is dat niet gewoon kinderachtig van die vrouw? En hoewel hij eerst tot zeven jaar cel werd veroordeeld na seks met de 17-jarige prostituee Ruby werd hij in hoger beroep vrijgesproken omdat hij niet geweten zou hebben dat het meisje minderjarig was. Kan gewoon gebeuren toch?!

Ook dat hij op zijn Bunga bunga-feestjes naast deze Ruby in twee maanden tijd met nog 33 andere jonge dames zou hebben liggen vozen, was volgens hem onzin. 'In twee maanden 33 vrouwen is zelfs voor mij teveel,' aldus de bescheiden Silvio, die de regels van een goed Bunga-feestje leerde van de Libische dictator Khadaffi.

Silvio, je kan kwaad over hem spreken zoveel je wil, maar de ultieme macho heeft in ieder geval genoten van zijn leven en zijn oren nooit laten hangen naar het gezeur van de vrouwtjes. En ondertussen scharrelde hij ook nog een vermogen bij elkaar van zo'n 6,9 miljard euro. Zijn leven krijgt van ons daarom een dikke 9!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml