Sinterklaas is bijna in het land! Kick Out Zwarte Piet gaat demonstreren

Sinterklaas is bijna in het land! Kick Out Zwarte Piet gaat demonstreren 

02 november 2021 - 13:25

Het is inmiddels al november en dat betekent dat over een kleine twee weken Sinterklaas met zijn stoomboot weer ons landje komt binnenvaren. En, dat betekent ook dat Kick Out Zwarte Piet wakker is geworden en weer wil demonstreren.

Want u weet inmiddels allang dat Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten zo racistisch is als maar zijn kan en daarom het uiterlijk van de pieten is aangepast, maar in Maastricht en Volendam hebben ze blijkbaar pepernoten in hun ogen want daar is het nog steeds niet helemaal doorgedrongen. Daarom moet er ook dit jaar op dit kinderfeest gedemonstreerd worden. 

Om te beginnen in Maastricht, op zaterdag 13 november: "Maastricht is zo’n gemeente die anno 2021 nog steeds niet heeft begrepen dat racisme geen kinderfeest is. Het is onbegrijpelijk hoe Maastricht als bekende Europese stad dit nog internationaal kan verkopen", zo staat te lezen op de Facebook-pagina van Kick Out Zwarte Piet.

Een dag later wordt Volendam aangedaan: "Een van die (kleinere) gemeenten die maar geen afscheid kan nemen van het ‘traditionele’ racistische stereotype zwarte Piet is Volendam. Ook dit jaar zijn er weer zwarte Pieten (en grijze pieten) bij de intocht, gesubsidieerd door de gemeente en gesponsord door een lange lijst lokale ondernemingen."

Gelukkig is de locatie van de landelijke intocht jaar nog steeds geheim, kan er ook niet een demonstratie aangemeld worden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml