Sinterklaascomité Zaanstad en BIJ1 over Zwarte Piet
Binnenland

Sinterklaascomité Zaanstad en BIJ1 over Zwarte Piet.

De bekendmaking van de NTR aangaande de Sinterklaasintocht met roetveegpieten is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Zo is de Stichting Sinterklaascomité Zaanstad, dat sinds 2013 een stichting is die jaarlijks met behulp van sponsoren en subsidies het Sinterklaasfeest in Zaandam-Zuid organiseert, allesbehalve blij met het besluit. Zij hebben de gemeente geadviseerd over de traditionele Zwarte Piet.

Op de Facebookpagina van de stichting is te lezen dat men het besluit van de NTR "betreurt" en dat er daarom vanuit de stichting geen medewerking is verleend aan de organisatie van de intocht. Ook is er besloten om een week later een eigen intocht te gaan houden, mét Zwarte Pieten...BIJ1 wil Nederland 'dekoloniseren'

Hoe anders is de jubelstemming in kamp Simons, waar ene Sylvana de scepter zwaait. De politieke partij, fel tegenstander van Zwarte Piet, bracht gisteren een waar 'overwinningsbericht' naar buiten. Simons is echt de weg kwijt, heeft het over "Nederland dekoloniseren" en wil met mede-Bij1'ers actie voeren tegen intochten waarbij Zwarte Piet, Zwarte Piet nog is.

Actiegroep Doorbraak wil stickers plakken tegen Zwarte Piet

Nog meer zielepietjes, want ook bij de actiegroep 'Doorbraak' klinkt er gejuich over het besluit van de NTR. Toch is de groep van mening dat de kinderzender nog altijd racistisch is en verklaren ze op hun Facebookpagina door te zullen strijden tot de laatste Zwarte Piet verdwenen is.

De groep, die achter elke grasspriet racisme ruikt en ziet, komt trouwens met een initiatief. Hun sympathisanten kunnen stickers bestellen waar op staat dat Zwarte Piet racisme is. De bedoeling is dat heel Nederland onder geplakt wordt. Ze vragen zelfs om foto's van 'mooie plakacties' aan hen door te sturen. Zouden zij door hun racistenbril zien dat stickers plakken zonder vergunning gewoon strafbaar is? 

Alle artikelen geladen. Overzicht →