Situatie tbs-kliniek Eindhoven "onhoudbaar"
Binnenland

Situatie tbs-kliniek Eindhoven "onhoudbaar".

Tbs-kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven is één grote bende, volgens ex-medewerkers, cliënten en advocaten. Het is er zo'n rotzooi dat de huidige situatie in de kliniek "onhoudbaar" wordt genoemd. 

Er zouden afdelingen in De Woenselse Poort zijn waar tbs'ers als het ware "onaantastbaar" zijn en waar medewerkers alle regie kwijt zijn. Medewerkers zouden er ongepaste relaties op nahouden met cliënten en in de Woenselse Poort zou meer drugs te krijgen zijn dan bij een gemiddelde dealer. Omroep Brabant heeft interne stukken in handen gekregen waaruit blijkt dat het bestuur van de kliniek van de ellende op de hoogte is.

De kliniek ontkent

De Woenselse Poort ontkent de aantijgingen echter. "Die signalen hebben wij niet ontvangen", stelt de kliniek. "Er is sprake van normale gezagsverhoudingen en een professionele werkrelatie met de cliënten. Uiteraard tolereren we dergelijke praktijken niet". 

Uit de stukken van Omroep Brabant zou blijken dat de directie toegeeft dat er veel problemen in de kliniek zijn. Ook in de media verschenen de laatste tijd veel zorgwekkende berichten. Zo lukte het een 20-jarige vrouw deze week nog bijna zichzelf om te brengen, en wordt er regelmatig bericht over drugs- en wapensmokkel. 

"Zeer zorgelijk"

"Van alle klinieken in Nederland springt De Woenselse Poort eruit als het gaat om de hoeveelheid incidenten en telefoontjes van bezorgde bewoners", aldus advocaat Job Knoester. De politiek wil dan ook graag hierover in debat met de staatssecretaris. De situatie is volgens VVD'er Foort van Oosten "zeer zorgelijk".

Alle artikelen geladen. Overzicht →