Sjaak Swart: Bas Nijhuis is een oliebol
Sport

Sjaak Swart: Bas Nijhuis is een oliebol.

Ajax-icoon Sjaak Swart is weer eens boos. Dit keer is de Nederlandse arbitrage mikpunt van de ongezouten kritiek van de 78-jarige voetbalveteraan.

Volgens Swart, die zijn relaas afsteektĀ in Het Parool, hebben scheidsrechter thuis niets te vertellen. Ook heeft hij cijfers bijgehouden over hoe Ajax in zijn optiek continu benadeeld wordt: "Ajax wordt honderd procent gezocht door de scheidsrechters. Je ziet het aan meneer Nijhuis. Van de achttien keer dat hij Ajax heeft gefloten, heeft Ajax er vijf gewonnen. Normaal gesproken zijn dat er minimaal vijftien. Dat scheelt dus tien wedstrijden."

En het geraaskal van Mister Ajax neemt nog ernstigere vormen aan. "Dat die Nijhuis ook in het praatprogramma Voetbal Inside gaat zitten. En dan neemt hij oliebollen mee. Ik weet niet of hij het weet, maar de grootste oliebol is hij zelf", aldus de verbitterde Swart.

Vorig seizoen, toen Ajax op de slotdag van de competitie het kampioenschap verspeelde bij De Graafschap, was Sjaak ook des duivels. Toen moesten de Superboeren het ontgelden:

Alle artikelen geladen. Overzicht →