'Slaan Antilliaanse gemeenschap vanwege slavernij'
Binnenland

'Slaan Antilliaanse gemeenschap vanwege slavernij'.

Dankzij Fresku heeft twitterend Nederland weer iets om driftig over te tweeten. De rapper was te gast bij Pauw en legde een link tussen Antilliaanse ouders met losse handjes en het slavernijverleden.

Zowel in zijn clips als in het theater probeert Fresku met humor onderwerpen die de onderbuik hevig doen rommelen aan te kaarten. Zo ook in zijn nieuwe show, waarover hij gisteravond bij Pauw vertelde.

In de show bespreekt de rappert onder meer dat er in de Antilliaanse gemeenschap binnenshuis regelmatig klappen worden uitgedeeld. Waarom dat gebeurt, vroeg Pauw, waarop Fresku antwoordde: "Ik geloof, en hier zijn heel veel Antillianen het niet met me eens, maar ik geloof dat als je vanuit de slavernij al klappen krijgt, dan is het veiliger om je eigen kind te slaan dan om het je meester te laten doen."

Vergezochte psychologie van de koude grond of eigenlijk een best aannemelijke theorie, de fanatieke Twitteraar dacht er het zijne van. Een vrij willekeurige selectie vind je hieronder.

Voor wie iets meer dan 30 seconden aan context behoeft en het aandurft om op een VARA-linkje te klikken: het volledige interview kijkt u hierrr.

Alle artikelen geladen. Overzicht →